Om Klubben

Klubben blev startet i 1973, af Palle Hansen. I 1978 bestod den første fra Vejle Taekwondo klub gradueringen til sort bælte 1. Dan. Dette var Ole Jepsen, som i dag er æresmedlem. I 1980 blev en anden af klubbens æresmedlemmer, John R. Nielsen gradueret til 1. Dan sort bælte. John har i tiden været med som en af de bærende kræfter i Vejle Taekwondo klub. I December 1997 blev han gradueret til 5. Dan sammen med en anden af klubben profiler: Dannie Frederiksen.

Klubben har i mange år trænet på forskellige skoler rundt om i Vejle. I 1990 fik klubben så deres egne lokaler, som er der, hvor der trænes i dag. Klubbens adresse er i dag Horsensvej 74a.

I 2016 fik klubben gennemført en aftale med kommunen om at leje nabolokalerne og udvidde klubbens faciliteter. Idag har klubben 2 Dojanger (+ en mini dojang), Møde lokale, Kursus lokale, Fælles arealer samt et stort køkken til bla. brug af kurser og arrangementer.

Klubben har i årenes løb haft følgende formænd: Palle Hansen, Henning Vester, Pia Christensen, Jeanette Vester, John Nielsen, Dannie Frederiksen, Nicki Rasmussen, Karin Jessen, Anders Rasmussen, Rene Elkjær, Henrik Rask, Mads Prasse og Christina Bruun Nielsen, Flemming Jensen. Klubbens nuværende formand (2016): Flemming Haagen Jensen

Klubben har i årenes løb haft følgende chefinstruktører: Palle Hansen, Ole Jepsen, John Nielsen, Dannie Frederiksen, Torben Eker, Carsten Kersø, Tom Jepsen og Flemming Jensen.

Klubbens nuværende chefinstruktørsektion består af de graduerings berettigede aktive i klubben.

Klubben har i dag fem graduerings berettigede, som må graduere fra 10 kup. (den første bælte farve) og til 1. Kup. (det sidste bælte farve inden sort bælte.)

Derudover må klubben fra 2017 også graduere op til og med 4.dan (det fjerde sorte bælte.)

Klubbens Lokaler

Idag (2017) har Vejle Taekwondo Klub 2 dojanger + ekstra trænings rum med måtter som vi kan konvertere til et stort kursuslokale.

Stort fælles areal, Fuldt udstyret køkken til 25+ personer, mødelokale mm.

Åbent og lyst fællesareal til hygge både før og efter træningerne, binder klubben pænt sammen. Nem adgang til dojang, omklædning, køkken

Møde lokalet giver plads til fred og ro. Førhen blev møder afholdt i køkkenet med store forstyrelser. Her kan der holdes møder uden at blive forstyrret af træninger og tørstige elever.

Køkkenet har god plads, med mulighed for at tilføje flere borde i tilfælde af kurser og arrangementer.

Det ekstra trænings rum har mange forskellige anvendeligheder. Det bliver brugt som bl.a. ekstra plads for dojang 2. Den kan bruges til ekstra træninger som ikke forstyrre de 2 andre trænings lokaler. Der er mulighed for at lægge plader over måtterne så det kan bruges til stor kursus/festlokale.

Klubbens 2 dojanger er belagt med måtter. De er placeret i hver sin ende af bygningen, så der kan køre 2 træninger uden de forstyrre hinanden.