Hvad er Taekwondo

 

Koreas nationalsport, Taekwondo er en moderne sammenfatning af en række 2000 år gamle koreanske kampsystemer og er mest kendt for sine mange spark og benteknikker. Direkte oversat betyder Taekwondo:
”fodens og håndens kunst”

 

 

 


DEN ULTIMATIVE MOTIONSFORM

Taekwondo indeholder alle elementer af det, man vil kalde god motion; styrke-, hurtigheds-, balance- og koordinationstræning.


VARIERET TRÆNING

Vejle Taekwondo klub lægger stor vægt på en grundig opvarmning og nedvarmning samt løbende udstrækning i træningen. Derudover trænes forskellige grundteknikker, kampteknikker og selvforsvarsteknikker.


SELVTILLID

Gennem træningen oparbejder man udholdenhed, selvtillid, viljestyrke og ansvarlighed. Man lærer at respektere andre mennesker; og sporten har derfor en klar ikke-voldelig indflydelse på udøveren.


SOCIALT

Selv om Taekwondo er en individuel sport, eksisterer der i Vejle Taekwondo klub et godt fællesskab, på eget hold såvel som på tværs af holdene. Vi vægter det sociale fællesskab højt, så du kan møde nye venner og kammerater. Alle medlemmer er velkommen til at bruge klubbens lokaler til hygge og snak.


KONKURRENCE

Taekwondo kan dyrkes som en moderne konkurrencesport, og der arrangeres stævner i både kamp og teknik. Vore dygtige instruktører giver dig velkvalificeret træning, råd og vejledning før ethvert stævne.
Fysiske og mentale udfordringer


GRUNDTEKNIK

Taekwondo-træning består i at lære nye - og derefter øve de mange forskellige teknikker, der findes. Instruktørerne er dygtige til at give dig en alsidig, varieret træning.


KAMPTEKNIK

Kampdelen kendes nok mest fra OL. Denne lille del af Taekwondo er ren sport. Kun få af grundteknikkerne bruges. Men de er mere virkelighedsnære, da man sparker på hinanden og samtidig selv lærer at tage imod. Beskyttelsesudstyr, sikkerhedsregler og sund fornuft resulterer i relativt få skader.


KONKURRENCE

Der er løbende stævner i både kamp og teknik for alle aldersgrupper, på alle niveauer. En stor personlig udfordring for alle.


HOSINSUL

Taekwondo er selvforsvar og indebærer også øvelser, hvor vi blandt andet kaster rundt med hinanden og lærer at forsvare os mod angreb med kniv og pistol.


KYOK PA

- er gennembrydning, og mest kendt fra opvisninger.
Men som alt andet kræver dette også øvelse samt en god teknik. Det er frivilligt - men en sjov måde at udfordre sig selv på.

F